Как да изтеглите Microsoft Digital Image на Windows

  • Microsoft Digital Image беше популярен инструмент, който може да ви помогне да извършите редакции на вашите цифрови изображения
  • Въпреки че е остарял, все още можете да го инсталирате на вашия компютър с Windows 10, ако следвате куп доста специфични стъпки
  • Като алтернатива можете да опитате някои от другите редактори на изображения, които сме включили в тази статия
  • Разгледайте нашата специализирана секция за цифрови снимки, ако искате да научите повече
изтеглите micosoft цифрово изображение на Windows

Microsoft Digital Image беше доста популярен софтуер за редактиране на цифрови изображения от Microsoft. Този инструмент е постигнал голяма популярност поради своята простота, но много потребители са загрижени, че този инструмент няма да работи правилно на Windows 10.

Microsoft Digital Image беше прекратено от Microsoft и някои от неговите функции бяха внедрени в други инструменти. Последната версия на този инструмент беше пусната през 2006 г., а през 2007 г. разработването на този софтуер бе окончателно отменено. Тъй като това е доста стар софтуер, искахме да знаем, може ли Microsoft Digital Image да работи на Windows 10?

Може ли Microsoft Digital Image да работи под Windows 10?

Опитайте Adobe Lightroom като алтернатива

Adobe Lightroom

Стартираният софтуер, който е преустановен, може да бъде опасен, тъй като няма да се доставят повече корекции за сигурност и ще се изложите на риск. Въпреки че все още можете да изтеглите и инсталирате Microsoft Digital Image на Windows 10, ние силно препоръчваме да използвате Adobe Lightroom .

Lightroom е водещ в индустрията фоторедактор, който върви ръка за ръка с Adobe Photoshop и всички останали приложения в Creative Cloud. Можете бързо да редактирате RAW снимки и да върнете подробности, да промените фокуса и много други. Повечето професионални фотографи се кълнат в него като най-добрия инструмент за корекция на изображения.

Ето само няколко от нещата, които можете да направите с Lightroom:

  • Обединете снимките заедно, за да създадете HDR панорами и да запълните неравни ръбове
  • Лесно създавайте и споделяйте албуми
  • Добавете метаданни към снимките
  • Безпроблемен преход между платформи, включително мобилни
  • Правете групово редактиране и бързо подобряване на снимките със силата на вашия графичен процесор

=> Изтеглете Adobe Lightroom безплатно


Изтеглете и инсталирайте Microsoft Digital Image

Някои потребители твърдят, че Microsoft Digital Image може да работи без никакви проблеми в Windows 10 и всъщност дори не е нужно да го инсталирате, като използвате режим на съвместимост. За да инсталирате Microsoft Digital Image на Windows 10, направете следното:

  1. Изтеглете Microsoft Digital Image Starter Edition 2006
  2. Стартирайте изпълнимия файл за настройка и следвайте инструкциите
  3. Разрешете UAC (Контрол на потребителски акаунти), ако е необходимо
  4. Ако се опитвате да го инсталирате на 64-битова операционна система, пропуснете грешката, като щракнете върху OK
  5. Когато получите грешката на MS Internet Explorer 6.0, не щракнете върху OK
  6. От менюто "Старт" щракнете върху иконата на потребителя и изберете Изход
  7. Изчакайте няколко секунди и щракнете върху Отказ
  8. Щракнете върху бутона OK в диалоговия прозорец за грешка
  9. Инсталацията вече ще завърши без проблем
Настройка на Microsoft Digital Image
Грешка в Microsoft Digital Image
Излезте от Microsoft Digital Image

Имайте предвид, че ще инсталирате издание за начинаещи, така че може да пропуснете определени функции. Ако имате собствено копие на Microsoft Digital Image на CD, можете да го използвате и за инсталиране на софтуера.

Някои потребители твърдят, че Microsoft Digital Image работи без проблеми в Windows 10 и можем да потвърдим, че успешно сме инсталирали Microsoft Digital Image Starter Edition 2006, като следваме стъпките по-горе.

Ако Microsoft Digital Image не работи за Windows 10 за вас, може да се наложи да изберете алтернативно решение.

Вече писахме за топ 7 софтуера за преглед на снимки за Windows 10 и много от тези инструменти идват с вградени функции за редактиране, които ви позволяват да редактирате, както и да преглеждате и организирате вашите снимки.


Проблеми с приложението за снимки в Windows 10? Това просто ръководство ще ви помогне да го поправите


Други алтернативи

Ако се интересувате от редактиране на изображения, следните инструменти могат да осигурят стабилна заместител на Microsoft Digital Image.

PhotoScape

фото пейзаж

PhotoScape е прост инструмент за редактиране на изображения, който ви позволява лесно да редактирате вашите снимки. Този инструмент ви позволява да променяте размера на изображението, да регулирате яркостта, контраста, да премахвате зачервени очи, да добавяте текст и много други. Налична е и опция за групово редактиране, така че можете лесно да редактирате множество снимки.

С PhotoScape можете също да комбинирате множество снимки в една или дори да нарязвате картина на няколко парчета, ако желаете. Освен това има възможност за създаване на анимирани GIF файлове, добавяне на кадри и филтри и много други. PhotoScape е прост инструмент за редактиране на изображения с прилични функции и ако сте фен на Microsoft Digital Image, няма да имате проблеми с адаптирането към PhotoScape.


Летете безплатно за редактиране и преглед на снимки

фото-преглед

Fly Free Photo Editing & Viewer е друг инструмент, подобен на Microsoft Digital Image. Този инструмент ви позволява да преглеждате вашите снимки и да създавате слайдшоута. Освен това можете да използвате инструмента Fly Free Photo Editing & Viewer за преоразмеряване или изрязване на снимки, извършване на корекции на яркостта и цвета, добавяне на текст и много други.

Има и функция за групово преоразмеряване, която ви позволява лесно да преоразмерявате множество снимки едновременно. Струва си да се спомене, че имахме някои незначителни проблеми с този софтуер, но ние коригирахме това, като стартирахме приложението в режим на съвместимост.

Microsoft Digital Image може да бъде прекратен, но ако имате собствено копие на компактдиск, можете да опитате да го инсталирате на Windows 10. Друга възможност е да изтеглите и инсталирате Starter Edition, както направихме. Ако Microsoft Digital Image не работи на вашия компютър, не се колебайте да изпробвате някои от алтернативите, които споменахме по-горе.


 Деактивирайте фоновото изображение на екрана за влизане в Windows 10


ЧЗВ: Научете повече за Microsoft Digital Image

  • Какво замени Microsoft Digital Image?

Накратко, нищо не направи. Microsoft Digital Image беше наследник на Microsoft Picture It !, но не беше преустановено, за да освободи място за друг инструмент. Можете да го замените с много други редактори на изображения, като GIMP.

  • Мога ли да инсталирам Microsoft Digital Image на Windows 10 64-bit?

Да, но ще трябва много внимателно да следвате стъпките, описани в нашата статия. В противен случай ще се сблъскате със същата грешка отново и отново.

  • Какво означава цифрова обработка на изображения?

Цифровата обработка на изображения е обработка на цифрови изображения чрез алгоритъм с помощта на компютър. Можете да научите повече за това в нашия специален раздел за цифрови снимки.


Забележка на редактора: Тази публикация първоначално е публикувана през май 2016 г. и оттогава е преработена и актуализирана през март 2020 г. за свежест, точност и изчерпателност.